Prenatale zorgen

Tijdens de zwangerschap kan een consult bij de vroedvrouw zeker een meerwaarde zijn. Dit gebeurt in combinatie met de prenatale bezoeken bij uw gynaecoloog/huisarts. Soms zijn er als koppel nog veel onzekerheden/angsten/vragen. Een zwangerschapsconsult bestaat uit een medisch deel en een informatief deel vol praktische tips en informatie.  En natuurlijk wordt er geluisterd naar jullie verwachtingen, wensen, dilemma’s en vragen.

“Een consult bij mijn vroedvrouw is meer dan alleen een medische opvolging. Er wordt tijd gemaakt voor mijn vragen. Het is vooral een persoonlijke en warme zorg die ik niet meer zou willen missen.”

We starten altijd met een ‘eerste consult/intakegesprek’. Verdere opvolging tijdens de zwangerschap of na de bevalling is pas mogelijk na intake. Vraag tijdig het intakegesprek aan, we begeleiden slechts aan beperkt aantal koppels per maand.

Kwalitatieve zorg en begeleiding is één van mijn kernwaarden. Om deze waarden te garanderen, kan ik slechts een beperkt aantal koppels begeleiden per maand. Af en toe blijken heel wat mama’s uitgerekend rond dezelfde periode en is het voor mij onmogelijk nog meer aanvragen te aanvaarden rond deze data. Voor deze periodes verwijs ik je graag door naar andere vroedvrouwen uit de omgeving.

Momenteel heb ik geen ruimte meer vrij voor postnatale begeleiding van half maart 2024 tot en met eind april 2024.

Eerste consult/intakegesprek:

Het eerste consult bestaat steeds uit een intakegesprek. U kan hierin kiezen tussen een consult in bij u thuis (face-to-face) of een consult via videoconsulting (Whatsapp).

Dit wordt ingepland tijdens de zwangerschap (ook indien u pas na de bevalling voor het eerst een vroedvrouw nodig heeft). We maken uw dossier op en vervolgens krijgt u de nodige informatie rond de mogelijkheden qua begeleiding en de praktische afspraken. Reken voor een eerste consult ruim 60 minuten. Voor dit consult betaalt u een opleg van 30 euro.

Ook als u enkel na de bevalling een beroep wenst te doen op De Verwachting voor postnatale zorgen aan huis, zie ik u graag éénmalig tijdens de zwangerschap voor het intakegesprek (bij voorkeur tussen de 8 en 28 weken). Wacht niet te lang. Vaak ben ik voor verschillende maanden vooraf volzet.

Vervolgconsult zwangerschap:

Als u dit wenst, kunnen ook prenatale vervolgafspraken worden vastgezet.  Deze kunnen los van elkaar gereserveerd worden. Elk consult duurt 1 uur en bestaat steeds uit een medische opvolging (bloeddruk, klachten, eventueel urinecontrole, harttoontjes luisteren, liggingsbepaling) en een informatief luik rond zwangerschap, bevalling of borstvoeding. Er is ook ruimt tijd voorzien voor al je vragen en zorgen.