fbpx

Prenatale zorgen

Tijdens de zwangerschap kan een consult bij de vroedvrouw zeker een meerwaarde zijn. Dit gebeurt in combinatie met de prenatale bezoeken bij uw gynaecoloog/huisarts. Soms zijn er als koppel nog veel onzekerheden/angsten/vragen. Een zwangerschapsconsult bestaat uit een medisch deel en een informatief deel vol praktische tips en informatie.  En natuurlijk wordt er geluisterd naar jullie verwachtingen, wensen, dilemma’s en vragen.

“Een consult bij mijn vroedvrouw is meer dan alleen een medische opvolging. Er wordt tijd gemaakt voor mijn vragen. Het is vooral een persoonlijke en warme zorg die ik niet meer zou willen missen.”

We starten altijd met een ‘eerste consult/intakegesprek’. Verdere opvolging tijdens de zwangerschap of na de bevalling is pas mogelijk na intake. Vraag tijdig het intakegesprek aan, we begeleiden slechts aan beperkt aantal koppels per maand.

Corona: Graag de corona maatregelen lezen vóór het boeken van een afspraak.

Kwalitatieve zorg en begeleiding is één van onze kernwaarden. Om deze waarden te garanderen, kunnen wij slechts een beperkt aantal koppels begeleiden per maand. Af en toe blijken heel wat mama’s uitgerekend rond dezelfde periode en is het voor ons onmogelijk nog meer aanvragen te aanvaarden rond deze data. Voor deze periodes verwijzen we graag door naar andere vroedvrouwen uit de omgeving.

Momenteel is er geen ruimte meer vrij voor postnatale begeleiding  met uitgerekende bevallingsdatum

mei 22
juni 22
juli 22
aug 22
sept 22 ( Cindy)
dec 22
jan 22 ( Cindy)

Eerste consult/intakegesprek:

Het eerste consult bestaat steeds uit een intakegesprek. U kan hierin kiezen tussen een consult in de praktijk (face-to-face) of een consult via videoconsulting (Whatsapp). LET OP: Kiest u voor een consult in de praktijk? Bij vroedvrouw Cindy gaan deze door in Groepspraktijk Tille, gelegen op de  Gistelsteenweg 101, 8490 Varsenare. (Net voorbij de rotonde van Varsenare) Bij vroedvrouw Stephanie gaan deze door in de thuispraktijk in Zandvoorde ( Ter Zwaanhoek 58, 8400 Oostende)

Dit wordt ingepland tijdens de zwangerschap (ook indien u pas na de bevalling voor het eerst een vroedvrouw nodig heeft). We maken uw dossier op en vervolgens krijgt u de nodige informatie rond de mogelijkheden qua begeleiding en de praktische afspraken. Reken voor een eerste consult ruim 60 minuten.

Als u dit wenst, kunnen ook prenatale vervolgafspraken worden vastgezet.  Deze gaan door op sleutelmomenten (uitgebreid) of op verzoek (kort vervolgconsult) en kunnen los van elkaar gereserveerd worden. Er wordt ruim tijd voorzien voor al uw vragen en bezorgdheden.

Bent u geïnteresseerd in het uitgebreid consult? Dan kan dit pas na een intakegesprek plaatsvinden.

Liever geen prenataal consult maar wel graag anderhalf uur uitgebreide informatie als voorbereiding op de bevalling of de infosessie over borstvoeding om goed voorbereid te starten? Ook individuele informatieve sessies kunnen online gereserveerd worden (hiervoor betaal je slechts een opleg van 20 euro).

Ook als u enkel na de bevalling een beroep wenst te doen op De Verwachting voor postnatale zorgen aan huis, zien wij u graag éénmalig tijdens de zwangerschap voor het intakegesprek (bij voorkeur tussen de 8 en 28 weken). Wacht niet te lang. Vaak zijn wij voor verschillende maanden ruim vooraf volzet.

Vervolgconsult zwangerschap:

Op 2 momenten tijdens de zwangerschap,  kunt u  terecht voor een uitgebreid prenataal consult met een speciale focus op informeren. Deze gaan door tussen de 30 en 36 weken zwangerschap. Elk consult duurt 1 uur en bestaat steeds uit een medische opvolging: 30 min (bloeddruk, klachten, eventueel urinecontrole, harttoontjes luisteren, liggingsbepaling) en een kort (30 min) informatief luik:

Uitgebreid consult: Borstvoeding (voordelen, houdingen, tips) (*)
Uitgebreid consult: Bevalling ( fasen, pijnstilling, interventies) (*)

(*) Enkel mogelijk na intakegesprek!
Graag steeds de post rond de laatste Coronamaatregelen lezen om op de hoogte te blijven van onze werking.