fbpx

Prenatale zorgen

Tijdens de zwangerschap kan een consult bij de vroedvrouw zeker een meerwaarde zijn. Dit gebeurt in combinatie met de prenatale bezoeken bij uw gynaecoloog/huisarts. Soms zijn er als koppel nog veel onzekerheden/angsten/vragen. Een zwangerschapsconsult bestaat uit een medisch deel en een informatief deel vol praktische tips en informatie.  En natuurlijk wordt er geluisterd naar jullie verwachtingen, wensen, dilemma’s en vragen.

“Een consult bij mijn vroedvrouw is meer dan alleen een medische opvolging. Er wordt tijd gemaakt voor mijn vragen. Het is vooral een persoonlijke en warme zorg die ik niet meer zou willen missen.”

We starten altijd met een ‘eerste consult/intakegesprek’ of met het uitgebreid 8 weken consult waarin intake is inbegrepen. Verdere opvolging tijdens de zwangerschap is pas mogelijk na één van deze consulten.
Het intakegesprek kan gedurende de hele zwangerschap plaatsvinden. Het 8 weken consult enkel het eerste trimester van uw zwangerschap.

Corona: Graag de corona maatregelen lezen vóór het boeken van een afspraak.

Kwalitatieve zorg en begeleiding is één van onze kernwaarden. Om deze waarden te garanderen, kunnen wij slechts een beperkt aantal koppels begeleiden per maand. Af en toe blijken heel wat mama’s uitgerekend rond dezelfde periode en is het voor ons onmogelijk nog meer aanvragen te aanvaarden rond deze data. Voor deze periodes verwijzen we graag door naar andere vroedvrouwen uit de omgeving.

Momenteel is er geen ruimte meer vrij voor postnatale begeleiding  met uitgerekende bevallingsdatum in de maanden:

oktober 2020
– november 2020
– december 2020
– januari 2021 

Eerste consult/intakegesprek:

Het eerste consult bestaat steeds uit een intakegesprek. U kan hierin kiezen tussen een consult in de praktijk (face-to-face) of een consult via videoconsulting (Whatsapp).
(Let op: momenteel in kader van de Corona maartregelen enkel intake en informatief consult via videoconsult mogelijk)
Dit wordt ingepland tijdens de zwangerschap (ook indien u pas na de bevalling voor het eerst een vroedvrouw nodig heeft). We maken uw dossier op en vervolgens krijgt u de nodige informatie rond de mogelijkheden qua begeleiding en de praktische afspraken. Reken voor een eerste consult ruim 60 minuten.

Als u dit wenst, kunnen ook prenatale vervolgafspraken worden vastgezet.  Deze gaan door op sleutelmomenten en kunnen los van elkaar gereserveerd worden. Er wordt ruim tijd voorzien voor al uw vragen en bezorgdheden.

Let op: Wil u het 8 weken prenataal consult boeken? Dan is het intakegesprek hierin inbegrepen en is een apart intakegesprek boeken niet nodig. Bent u geïnteresseerd in het 32 of 36 weken consult? Dan kan dit pas na een intakegesprek plaatsvinden.

Liever geen prenataal consult maar wel graag anderhalf uur uitgebreide informatie als voorbereiding op de bevalling of de infosessie over borstvoeding om goed voorbereid te starten? Ook individuele informatieve sessies kunnen online gereserveerd worden (hiervoor betaal je slechts een opleg van 15 euro).

Ook als u enkel na de bevalling een beroep wenst te doen op De Verwachting voor postnatale zorgen aan huis, zien wij u graag éénmalig tijdens de zwangerschap voor het intakegesprek (bij voorkeur tussen de 8 en 32 weken).

Vervolgconsult zwangerschap:

Op 3 momenten tijdens de zwangerschap,  kunt u  terecht voor een prenataal consult met een speciale focus op informeren. Deze gaan door wanneer u ongeveer 8, 32 en 36 weken zwanger bent. Elk consult duurt ruim 1 uur en bestaat steeds uit een medische opvolging: 30 min (bloeddruk, klachten, eventueel urinecontrole, harttoontjes luisteren, liggingsbepaling) en een kort (30 min) informatief luik:

8 weken consult: Voeding & medicatie tijdens zwangerschap + organisatie postnatale zorg
Intake/opmaak dossier (30 min) is hierin reeds inbegrepen en hoeft u dus niet eerst apart te boeken.

32 weken consult: Borstvoeding (voordelen, houdingen, tips) (*)
36 weken consult: Bevalling ( fasen, pijnstilling, interventies) (*)

(*) Enkel mogelijk na intakegesprek!
Graag steeds de post rond de laatste Coronamaatregelen lezen om op de hoogte te blijven van onze werking.