fbpx

Ons aanbod

Het aanbod van onze vroedvrouwenpraktijk.

Zwangerschapswens

voor een optimale voorbereiding

Ook vóór uw zwangerschap kan u bij De Verwachting terecht.
Hoe bereid je je lichaam voor op een zwangerschap? Waar stop je best nu al mee? Twijfel je nog of jullie klaar zijn voor een baby? Ook hier kan een consult meer inzicht geven. Proberen jullie al een tijdje en zien jullie door de bomen het bos niet meer? Ook jullie zijn welkom voor een consult.

Ter info: Voor een consult zwangerschapswens is geen terugbetaling voorzien door de mutualiteit.  Consulten zwangerschapswens gaan steeds door in de praktijk.

Prenataal consult

voor een zorgeloze zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kan een consult bij de vroedvrouw zeker een meerwaarde zijn. Dit kan ook in combinatie met de prenatale bezoeken aan uw gynaecoloog. Soms zijn er als koppel nog veel onzekerheden en angsten. Ook dan kan een extra controle u geruststellen.  Gaat alles vlot maar zijn er zaken die u wil kunnen bespreken? ( bevalling, zwangerschap, praktische vragen, gevoelens,…) Ook dan kan een consult ! Een zwangerschapsconsult bestaat uit een medisch deel en een deel waar we dieper ingaan op belangrijke zaken, praktische tips; typische kwaaltjes en  vooral ook luisteren hoe u zich voelt.

Postnatale zorg

Opvolging op maat van jullie gezin

Wanneer u thuiskomt uit het ziekenhuis staat De Verwachting voor u klaar om u verder te ondersteunen.
Wij volgen u medisch op en ook uw baby wordt deskundig opgevolgd. We helpen bij  borstvoeding met eenduidige, duidelijke en praktische adviezen en tips.  Maar ook als je voor flesvoeding kiest, helpen we graag. We zijn een luisterend oor voor al uw vragen en onzekerheden en zoeken graag mee naar oplossingen zodat uw gezin een nieuw ritme kan vinden. De vroedvrouw mag het gezin ondersteunen tot 1 jaar na de bevalling. Dus ook met vragen rond afbouwen borst/flesvoeding, introduceren vaste voeding, vragen,… kan een consult een meerwaarde zijn.

Workshops/Infosessies

know-how, ondersteuning en bevestiging

Naast de medische opvolging van mama en baby, biedt De Verwachting ook met regelmaat een aantal  kwalitatieve workshops/cursussen en infosessies aan, zoals o.a. babymassage, praktische infosessie rond dragen ( draagdoek), herbruikbare luiers,  ‘Zwanger zonder zorgen’, 3 delige cursus ‘Zelfzeker bevallen’, 2-delige workshop borstvoeding, infosessie flesvoeding, workshop: ‘Vaste voeding: hoe doen we dat?’ Opmaken geboorteplan,… Deze gaan steeds door in kleine groep ( 4 tot 8 personen naargelang cursus). Er is ook mogelijkheid de groeps infosessies/workshops  op een individuele basis te volgen indien u dit verkiest. Dit kan in de praktijk of bij u thuis. Meer info zie tabblad workshops.