fbpx

Ons aanbod

Het aanbod van onze vroedvrouwenpraktijk.

Prenataal consult

Voor een zorgeloze zwangerschap

Naast de voorbereiding op het ouderschap kan je tijdens de zwangerschap ook terecht voor een  medisch consult bij de vroedvrouw. Dit is in combinatie met de prenatale bezoeken aan uw gynaecoloog/huisarts.
De Verwachting werkte 3 sleutelmomenten uit waarop wij u een uitgebreid zwangerschapsconsult aanbieden. Dit bestaat telkens uit een medische opvolging en een beknopte uitleg over een gerelateerd thema (net zwanger-info, bevalling, borstvoeding).

Postnatale zorg bij u thuis

Opvolging op maat van jullie gezin

Wanneer u thuiskomt uit het ziekenhuis staat De Verwachting voor u klaar om u verder te ondersteunen. De eerste  vier weken volgen wij u medisch op en ook uw baby wordt deskundig opgevolgd. We helpen bij  borstvoeding met eenduidige, duidelijke en praktische adviezen en tips. Maar ook als je voor flesvoeding kiest, helpen we graag op weg. We zijn een luisterend oor voor al uw vragen en onzekerheden en zoeken graag mee naar oplossingen zodat uw gezin een nieuw ritme kan vinden.
De vroedvrouw mag het gezin ondersteunen tot 1 jaar na de bevalling. Dus ook  na de thuisconsulten ben je met vragen rond afbouwen borst-/flesvoeding, introduceren vaste voeding, slapen, … welkom op ons babyconsult in de praktijk. Ook hier is een klever van de mutualiteit voldoende.

Baby consultatie

Voor al uw vragen en problemen rond de opvoeding van uw baby tot 12 maand

Het eerste levensjaar van je nieuwe baby is een jaar waar zowel baby als ouder ontzettend veel bij leert. Soms kan het even zoeken zijn naar een juist ritme of een oplossing. Misschien ben je onzeker over de ontwikkeling van jouw baby of wil je tips rond het vlot introduceren van vaste voeding. Of wellicht wil je graag advies over hoe  je het best borst/flesvoeding afbouwt.

Welke zorgen/problemen/vragen over de ontwikkeling en opvoeding van jouw kleine spruit je ook bezighouden: je kan bij ons terecht met al je vragen in het eerste levensjaar van je baby. Je bent steeds welkom voor een postnataal consult in de praktijk waar we helpen met praktische informatie en oplossingen. We verwijzen je door indien nodig. Weet dat je als ouder recht hebt op begeleiding van de vroedvrouw tot 1 jaar na de bevalling.

Workshops/Infosessies

Know-how, ondersteuning en bevestiging in groep

Naast de medische opvolging van mama en baby, biedt De Verwachting ook met regelmaat een aantal kwalitatieve workshops/cursussen en infosessies in groep aan, zoals o.a. babymassage, praktische infosessie rond dragen (draagdoek), herbruikbare luiers, ‘zelfzeker bevallen’, 2-delige workshop borstvoeding, workshop vaste voeding, workshop babytechnieken (verluieren, inbakeren, badje, tips; …), opmaken geboorteplan, baby ontwikkelingsklas. Meer info zie tabblad workshops.