Ons aanbod

Het aanbod van onze vroedvrouwenpraktijk.

Prenataal consult

Voor een zorgeloze zwangerschap

Naast het intakegesprek tijdens de zwangerschap kun je ook verder in de zwangerschap op regelmatige tijdstippen worden opgevolgd. Dit is ook mogelijk in combinatie met de consulten bij de gynaecoloog. Een prenataal consult bestaat uit een deel medische opvolging en een informatief deel waarbij je uitleg krijgt over de zwangerschap, bevalling of borst/flesvoeding. We voorzien hiervoor een uur.

Postnatale zorg bij u thuis

Opvolging op maat van jullie gezin

Wanneer u thuiskomt uit het ziekenhuis staat De Verwachting voor u klaar om u verder te ondersteunen. De eerste  vier weken volgen wij u medisch op en ook uw baby wordt deskundig opgevolgd. We helpen bij  borstvoeding met eenduidige, duidelijke en praktische adviezen en tips. Maar ook als je voor flesvoeding kiest, helpen we graag op weg. We zijn een luisterend oor voor al uw vragen en onzekerheden en zoeken graag mee naar oplossingen zodat uw gezin een nieuw ritme kan vinden.
De vroedvrouw mag het gezin ondersteunen tot 1 jaar na de bevalling. Dus ook  na de thuisconsulten ben je met vragen rond afbouwen borst-/flesvoeding, introduceren vaste voeding, slapen, … welkom op ons babyconsult in de praktijk of via teleconsultatie.

Baby consultatie

Voor al uw vragen en problemen rond de opvoeding van uw baby tot 12 maand

Het eerste levensjaar van je nieuwe baby is een jaar waar zowel baby als ouder ontzettend veel bij leert. Soms kan het even zoeken zijn naar een juist ritme of een oplossing. Misschien ben je onzeker over de ontwikkeling van jouw baby of wil je tips rond het vlot introduceren van vaste voeding. Of wellicht wil je graag advies over hoe  je het best borst/flesvoeding afbouwt.

Welke zorgen/problemen/vragen over de ontwikkeling en opvoeding van jouw kleine spruit je ook bezighouden: je kan bij ons terecht met al je vragen in het eerste levensjaar van je baby. Je bent steeds welkom voor een postnataal consult in de praktijk  of via teleconsult. We helpen je verder met praktische informatie en oplossingen. We verwijzen je door indien nodig. Weet dat je als ouder recht hebt op begeleiding van de vroedvrouw tot 1 jaar na de bevalling.