fbpx

Ons aanbod

Het aanbod van onze vroedvrouwenpraktijk.

Zwangerschapswens

voor een optimale voorbereiding

Ook vóór uw zwangerschap kan u bij De Verwachting terecht.
Hoe bereid je je lichaam voor op een zwangerschap? Waar stop je best nu al mee? Twijfel je nog of jullie klaar zijn voor een baby? Ook hier kan een consult meer inzicht geven. Proberen jullie al een tijdje en zien jullie door de bomen het bos niet meer? Ook jullie zijn welkom voor een consult.

Ter info: Voor een consult zwangerschapswens is geen terugbetaling voorzien door de mutualiteit.  Consulten zwangerschapswens gaan steeds door in de praktijk.

Prenataal consult

voor een zorgeloze zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kan een consult bij de vroedvrouw zeker een meerwaarde zijn. Dit kan ook in combinatie met de prenatale bezoeken aan uw gynaecoloog. Soms zijn er als koppel nog veel onzekerheden en angsten. Ook dan kan een extra controle u geruststellen.  Gaat alles vlot maar zijn er zaken die u wil kunnen bespreken? ( bevalling, zwangerschap, praktische vragen, gevoelens,…) Ook dan kan een consult ! Een zwangerschapsconsult bestaat uit een medisch deel en een deel waar we dieper ingaan op belangrijke zaken, praktische tips; typische kwaaltjes en  vooral ook luisteren hoe u zich voelt.

Postnatale zorg bij u thuis

Opvolging op maat van jullie gezin

Wanneer u thuiskomt uit het ziekenhuis staat De Verwachting voor u klaar om u verder te ondersteunen. De eerste  vier weken volgen wij u medisch op en ook uw baby wordt deskundig opgevolgd. We helpen bij  borstvoeding met eenduidige, duidelijke en praktische adviezen en tips.  Maar ook als je voor flesvoeding kiest, helpen we graag op weg. We zijn een luisterend oor voor al uw vragen en onzekerheden en zoeken graag mee naar oplossingen zodat uw gezin een nieuw ritme kan vinden.
De vroedvrouw mag het gezin ondersteunen tot 1 jaar na de bevalling. Dus ook  na de thuisconsulten ben je met vragen rond afbouwen borst-/flesvoeding, introduceren vaste voeding, slapen, … welkom op ons babyconsult in de praktijk. Ook hier is een klever van de mutualiteit voldoende.

Baby consultatie

voor al uw vragen en problemen rond de opvoeding van uw baby tot 12 maand

Het eerste levensjaar van je nieuwe baby is een jaar waar zowel baby als ouder ontzettend veel bij leert. Soms kan het even zoeken zijn naar een juist ritme of een oplossing. Misschien ben je onzeker over de ontwikkeling van jouw baby of wil je tips rond het vlot introduceren van vaste voeding. Of wellicht wil je graag advies over hoe  je het best borst/flesvoeding afbouwt.

Welke zorgen/problemen/vragen over de ontwikkeling en opvoeding van jouw kleine spruit je ook bezighouden: je kan bij ons terecht met al je vragen in het eerste levensjaar van je baby. We helpen met praktische informatie en oplossingen en verwijzen je door indien nodig.

Weet dat je als ouder recht hebt op begeleiding van de vroedvrouw tot 1 jaar na de bevalling. Dus ook hier is volledige terugbetaling voorzien en ook hier regelen wij de betaling rechtstreeks met uw mutualiteit.

Workshops/Infosessies

know-how, ondersteuning en bevestiging

Naast de medische opvolging van mama en baby, biedt De Verwachting ook met regelmaat een aantal  kwalitatieve workshops/cursussen en infosessies aan, zoals o.a. babymassage, praktische infosessie rond dragen ( draagdoek), herbruikbare luiers,  ‘Zwanger zonder zorgen’, 3 delige cursus ‘Zelfzeker bevallen’, 2-delige workshop borstvoeding, infosessie flesvoeding, workshop: ‘Vaste voeding: hoe doen we dat?’ Opmaken geboorteplan, baby ontwikkelingsklas… Deze gaan steeds door in kleine groep. Er is ook mogelijkheid de groeps infosessies/workshops  op een individuele basis te volgen indien u dit verkiest. Dit kan in de praktijk of bij u thuis. Meer info zie tabblad workshops.