fbpx

De Vroedvrouw – Stephanie Vanlerberghe

Mijn naam is Stephanie Vanlerberghe (1983), in 2018 studeerde ik af als vroedvrouw aan de Katholieke Hogeschool Vives te Kortrijk.
Zwanger zijn, bevallen… Intense gebeurtenissen in het leven van de vrouw en haar partner. Zelf ben ik happily married to the love of my life Michel en mama van ‘spring-in’t-veld-jagend-op-konijntjes’ Lara (2014). What a girl!

Ik was 6 maanden bevallen van mijn dochtertje toen ik de opleiding aanvatte. Mijn eigenste ervaring heeft de doorslag gegeven om eindelijk iets met dat idee te doen: vroedvrouw worden. De begeleiding en zorg die ik heb mogen ontvangen tijdens en na mijn bevalling door de vroedvrouwen waren goud waard en dat wens ik op mijn beurt door te geven.

Tijdens mijn stages had ik het geluk om met verschillende fijne vroedvrouwen samen te werken die vroedvrouw-aan-huis waren. Die eerstelijnsstages waren meteen een schot in de roos… Ik wist vanaf toen dat mijn toekomst lag in het begeleiden van zwangeren en pas bevallen vrouwen buiten de ziekenhuissetting maar lekker knus en veilig bij hen thuis en ook gezellig in mijn thuispraktijk. Ik ga voor een persoonlijke aanpak en vind het belangrijk tijd te nemen voor de mensen die voor me zitten, te luisteren naar hun verhaal-noden-wensen.

 

Diploma en bijscholingen

2018: Diploma Bachelor in de vroedkunde –vroedvrouw met voorschrijfrecht
2015: Leerstoel Francine Gooris ( Midwives and ICM, workshop bloedgroepen, HPV en Bacteriële Vaginose)
2017: Studiedag: Welzijn van Ouder en Kind: van kinderwens tot postpartum
2018:Certificaat BLS (Basic Life Support) : reanimatietechnieken baby en volwassene
2018: Studiedag: Van dicht op de huid tot high-tech verloskunde
2018: Permanente vorming vroedkunde: (oa rond huilen en ongemakken bij de zuigeling)
2018: Borstvoedingssymposium 2018
2018: Borstvoedingopleiding voor medisch personeel: 21u
2019: Masterclass Koemelkeiwitallergie 
2019: Midwifery Today Conference : Dagworkshop Rebozo technieken voor de zwangere/bevallende vrouw

 

Vroedvrouw Stephanie

Regio Bredene, Gistel, Oostende en Oudenburg