De Vroedvrouw – Stephanie Vanlerberghe

Mijn naam is Stephanie Vanlerberghe (1983), in 2018 studeerde ik af als vroedvrouw aan de Katholieke Hogeschool Vives te Kortrijk.
Zwanger zijn, bevallen… Intense gebeurtenissen in het leven van de vrouw en haar partner. Zelf ben ik happily married to the love of my life Michel en mama van ‘spring-in’t-veld-jagend-op-konijntjes’ Lara (2014). What a girl!

Ik was 6 maanden bevallen van mijn dochtertje toen ik de opleiding aanvatte. Mijn eigen ervaring heeft de doorslag gegeven om eindelijk iets met dat idee te doen: vroedvrouw worden. De begeleiding en zorg die ik heb mogen ontvangen tijdens en na mijn bevalling door de vroedvrouwen waren goud waard en dat wens ik op mijn beurt door te geven.

Tijdens mijn stages had ik het geluk om met verschillende fijne vroedvrouwen samen te werken die vroedvrouw-aan-huis waren. Die eerstelijnsstages waren meteen een schot in de roos… Ik wist vanaf toen dat mijn toekomst lag in het begeleiden van zwangeren en pas bevallen vrouwen buiten de ziekenhuissetting maar lekker knus en veilig bij hen thuis en ook gezellig in mijn thuispraktijk. Ik ga voor een persoonlijke aanpak en vind het belangrijk tijd te nemen voor de mensen die voor me zitten, te luisteren naar hun verhaal-noden-wensen.

 

Diploma en bijscholingen

Diploma Bachelor in de vroedkunde –vroedvrouw met voorschrijfrecht

2015: Leerstoel Francine Gooris ( Midwives and ICM, workshop bloedgroepen, HPV en Bacteriële Vaginose)
2017: Studiedag: Welzijn van Ouder en Kind: van kinderwens tot postpartum
2018:Certificaat BLS (Basic Life Support) : reanimatietechnieken baby en volwassene
2018: Studiedag: Van dicht op de huid tot high-tech verloskunde
2018: Permanente vorming vroedkunde: (huilen en ongemakken bij de zuigeling)
2018: Borstvoedingssymposium 2018
2018: Borstvoedingsopleiding voor medisch personeel: 21u
2019: Masterclass Koemelkeiwitallergie
2019: Midwifery Today Conference : Dagworkshop Rebozo technieken voor de zwangere/bevallende vrouw
2020: Baby Reflux Awareness training for professionals ( herkennen, “red flags”, onderliggende oorzaken)
2021: Interne opleiding tot babyslaapcoach volgens de BabyExpertmethode
2021: Studiedag Fertiliteit – Hogeschool Vives
2021: Webinar ‘ Decoding and fixing early wakings in babies and toddlers’
2021: Webinar ‘Daylight saving tips for babies and toddlers’
2021: Webinar Baby Sleep Science ( topics newborn sleep, night feedings & swaddles/sleeping bags)

Thuispraktijk : Ter Zwaanhoek 58, 8400 Oostende

Vroedvrouw Stephanie

Regio Bredene, Gistel, Oostende, De Haan, Oudenburg, Eernegem en Jabbeke