fbpx

Maak je afspraak online

Corona richtlijnen

Naar aanleiding van de nieuwe richtlijnen vanuit Sciensano en de overheid, heeft ook Praktijk De Verwachting een aantal belangrijke aanpassingen doorgevoerd. Deze helpen mee eenieder te beschermen en verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken. Gelieve deze pagina regelmatig te bekijken om op de hoogte te blijven van de huidige maatregelen

UPDATE : Richtlijnen vanaf 18/05/2020 tot heden

1. Consult in de praktijk

Vanaf heden is het een consultatie in de praktijkruimte terug mogelijk. Toch blijft de voorkeur uitgaan naar consulten op afstand (videochat) waar mogelijk. Heb je een sterke voorkeur voor een afspraak in de praktijk of is een consult op afstand praktisch gezien niet mogelijk? Dan ben je welkom in de praktijk. Graag een mondneusmasker dragen bij het betreden van de praktijk. Als extra veiligheidsmaatregel is er ontsmettende gel ter beschikking voor de handontsmetting.

2. Postnatale huisbezoeken

Postnatale huisbezoeken gaan door mits een aantal maatregelen.
Vanuit de vroedvrouw:
Tijdens het consult draag ik een mondneusmasker en daarnaast ook handschoenen voor bepaalde handelingen. Het gebruikte materiaal wordt volledig ontsmet na elk consult. Voor elke baby wordt een nieuwe weegdoek gebruikt. Er is extra aandacht voor handontsmetting.
Vanuit de ouders:
Graag ervoor zorgen dat er geen extra bezoek aanwezig is wanneer de thuisconsulten doorgaan. Daarnaast dragen jullie tijdens het consult een mondneusmasker.
De postnatale huisbezoeken kunnen mogelijks worden aangevuld met een aantal videoconsulten indien alles vlot verloopt.

3. Individuele informatieve begeleiding

Infomomenten rond bevalling, borstvoeding, opmaak geboorteplan, VIM-sessies, inbakeren, babydragen zijn opnieuw mogelijk. (Zie online reservatie voor meer details of stuur een email indien geen passende data.)

4. Groepslessen

Blijven nog even uitgesteld tot nader order (vermoedelijk tot na de zomervakantie). Individueel informatieve lessen wel mogelijk.

5. Gezondheidsklachten?

Het is zeer BELANGRIJK dat u ons VOORAF informeert over uw gezondheidstoestand indien u klachten ervaart. Heeft u of iemand in uw gezin last van volgende symptomen: koorts, hoest, hoofd/keel/spierpijn, plots smaakverlies, benauwd gevoel op de borst? Bent u in contact gekomen met iemand met deze symptomen?  Gelieve dit dat zeker VOORAF mee te delen. Wij zullen dan de de nodige preventiemaatregelen nemen. Indien mogelijk verplaatsen we het consult naar een later tijdstip.
Vanzelfsprekend kunt u nog steeds telefonisch/per email terecht met uw vragen/zorgen.
Praktijk De Verwachting hoopt op uw medewerking en wenst alle gezinnen een goede gezondheid toe!

Kwalitatieve zorg en begeleiding is één van onze kernwaarden. Om deze waarden te garanderen, kunnen we slechts een beperkt aantal koppels begeleiden per maand. Af en toe blijken heel wat mama’s uitgerekend rond dezelfde periode en is het voor ons onmogelijk nog meer aanvragen te aanvaarden rond deze data. Voor deze periodes verwijzen we je graag door naar andere vroedvrouwen uit de omgeving.
Momenteel hebben we geen ruimte meer vrij voor postnatale begeleiding  met uitgerekende bevallingsdatum in de maanden:

Februari, maart, april en mei 2023