fbpx

De vroedvrouw – Cindy Quataert

Over Cindy

Kwaliteitszorg met een wetenschappelijke onderbouwing

Reeds als kind had Cindy een grote interesse in zwangere buikjes en baby’s. Toen zij zelf voor het eerst mama werd, combineerde zij reeds de zorg voor haar eigen kindjes met een job als onthaalouder voor kinderen van 0-3 jaar. Zij kreeg hierdoor heel wat praktische kennis rond huilbaby’s, troosten, dragen en dagdagelijkse zorg. Ook tijdens haar job bij de overheid bleef de interesse in de zwangerschap en bevalling.

Bachelor in de vroedkunde

Na de geboorte van haar vierde kindje besloot Cindy haar hart te volgen: Ze startte de opleiding bachelor in de vroedkunde te Kortrijk. Reeds tijdens haar opleiding, was het voor haar overduidelijk dat zij als zelfstandig vroedvrouw aan de slag wou. Persoonlijke, warme begeleiding met een sterke wetenschappelijke onderbouwing!
Vanwege haar bijzondere interesse in de borstvoeding, koos Cindy ervoor haar keuzestages in eerste lijn te lopen bij vroedvrouwen die daarnaast ook lactatiekundige waren. Dit zorgt ervoor- naast het feit dat Cindy ook ervaringsdeskundige is als mama van vier kinderen- dat zij de know-how heeft om borstvoeding deskundig te begeleiden. Cindy volgde tijdens haar opleiding de cursussen farmacologie en gespecialiseerde farmacologie. Hierdoor is zij een vroedvrouw met voorschrijfrecht*. (* Recht tot voorschrijven van een (beperkt) aantal geneesmiddelen aan de zwangere/bevallen vrouw). Daarnaast volgde Cindy ook een opleiding tot draagconsulent (babydragen)/ Zij kan u helpen met het aanleren van het correct knopen van uw draagdoek of bij de keuze van een draagsysteem.

Werkzaam in eigen praktijk en in een multidisciplinaire groepspraktijk

Cindy werkt als zelfstandig vroedvrouw in thuispraktijk De Verwachting en is daarnaast ook  actief in  Groepspraktijk Tille te Varsenare.

Up to date en met wetenschappelijke onderbouwing

Cindy volgt jaarlijks bijscholingen en cursussen om een hoogstaande kwalitatieve zorg te kunnen blijven aanbieden. In haar vrije tijd houdt zij zich bezig met haar gezin, yoga, schrijven en wandelen met labradoodle Luna.

• Andere stages en werkervaringen
2014-2018: Verschillende stages op materniteit ( eerste zorgen, opvolging moeder-kind, hulp bij borstvoeding) en verloskwartier (opvolgen van de arbeid, zelfstandig begeleiden bevalling, assisteren gynaecoloog) neonatologie ( zorg neonaat) in ziekenhuizen in Oost- en West-Vlaanderen.
2017-2018 : Stages eerste lijn ( bij vroedvrouwen/lactatiekundigen)

• Diploma en bijscholingen
2018: Diploma Bachelor in de vroedkunde –vroedvrouw met voorschrijfrecht
2015: Leerstoel Francine Gooris ( Midwives and ICM, workshop bloedgroepen, workshop HPV en Bacteriële Vaginose)
2017: Studiedag: Welzijn van Ouder en Kind: van kinderwens tot postpartum
2018:Certificaat BLS (Basic Life Support) : reanimatietechnieken baby en volwassene
2018: Studiedag: Van dicht op de huid tot high-tech verloskunde
2018: Permanente vorming vroedkunde: (oa rond huilen en ongemakken bij de zuigeling)
2019: HappyBaby coach: Praktische handvaten rond slaapritme, huilen, koemelkallergie en relfux
2019: Opleiding draagconsulent (Babydragen) bij Die Trageschule: Basis en gevorderde knooptechnieken
2019: Masterclass Koemelkeiwitallergie

Voor praktische tips tijdens je zwangerschap of opvoeding van je baby kan je ook steeds op de blog pagina terecht op of onze facebookpagina en instagram

Zelfstandig vroedvrouw

praktijk
praktijk

Persoonlijke en kwalitatieve begeleiding door de vroedvrouw

ondersteuning, bevestiging, opvolging en empowering!